Hai sictir, violenta a rezolvat intotdeauna tot!

Sunt plictisit de curentul de opinie „nu se rezolva nimic cu violenta”. Serios? Da’ cum se rezolva, ca de dat din gura a dat toata lumea in ultimii ani si nu vad sa se fi schimbat ceva. Prin vot? Pai am avut, pe rand: psd (sau cum ii zicea), pntcd, psd, pdl, mereu udmr. Si pula, nicio schimbare.
In al doilea rand, ce protest pasnic a schimbat vreodata ceva? Pentru ca un protest sa fie luat in seama, trebuie sa ameninte cumva puterea, ordinea, ceva. Daca protesteaza pasnic 200.000 de oameni, sunt luati in seama pentru ca numarul mare inseamna multe voturi. Daca fac greva 2 zile RATB-istii si Metrorecsii, inseamna ceva, pentru ca paralizeaza bucurestiul. Daca fac profesorii greva, si au facut, sunt lasati in greva lor si o luna, si doua, nu conteaza, nu sunt efecte imediate si vizibile. Ce mare smecherie, sunt niste prosti cu o luna mai prosti. Alora de la RATB, Metrorex, dupa doua zile de greva li se da ceva ca sa isi reia activitatea. Si dupa aia tot aia care dau numai cand sunt absolut constransi vorbesc de pomana electorala. Pai asta ce e? Cand unu se pune pe pozitie de forta il asculti, altfel te pisi pe tot.
Un protest de 2000 de oameni, pasnic, n-ar fi fost bagat in seama de nimeni, ii lasau pana se plictiseau.
A doua chestie: jandarmii si politistii sunt reprezentantii statului impotriva caruia se protesteaza. Nu o sa vina basescu sau boc in fata manifestantilor, asa ca ei lupta impotriva reprezentantilor statului/puterii, adica jandarmeria. Ca in razboi se lupta de fapt impotriva lu’ hitler, sa zicem, da’ ca sa ajungi la ala trebuia sa omori alti nemti, reprezentantii lui in lupta.
Si ultima (deocamdata): jandarmii si politistii sunt denumiti generic „forte de ordine”. Forte. Daca eu protestez impotriva cuiva si acel cineva trimite Forte sa mi se aseze in fata, sa ma intimideze, cu ce sa contracarez aceste forte? Gesturile alea gen asezatul in fata tancurilor si mers in fata jandarmilor cu flori in mana sunt bune pentru poze, sunt emotionante, arata bine, dar au in spate mii de huligani. Huliganii fac puscaria, sau macar o risca, pentru ca sufletele frumoase sa aiba sansa sa prinda o coperta de Time sau ceva si, eventual, toata tarasenia sa aiba si un rezultat.

Etichete: , , , , , , ,

9 răspunsuri to “Hai sictir, violenta a rezolvat intotdeauna tot!”

  1. shmeny Says:

    dar de base mai stii ceva?

  2. jimerino Says:

    il are pe prost care sa le ia in freza. daca mai tine chestia o saptamana, crezi ca isi permite sa stea ascuns atat? ca ala mic stim ca are rezistenta la luat in bot, ala nu comenteaza.

  3. vreauultimulloc Says:

    Mi-ai luat vorba din gura :)).
    La modul teoretic imi pare rau de aia care au avut de suferit de pe urmele actelor de violenta. Dar concret daca nu ai parghie nu o sa te bage nimeni in seama pentru ca tu ceri.
    Iar parghia in cazul de fata este violenta, care daca va continua se va intoarce impotriva celor care au starnit-o. Basesc a facut sa iasa lumea in strada si toti stim ce inseamna sa iasa lumea in strada. Basesc sa rezvole problema aparuta ca tot o arde ca miezul din dodoasca.
    Pe greci ii pune sa voteze si inaite sa ia bani moca de la aia. De frica poporului, asta se obtine cu violenta. Te faci auzit si bagat in seama.

  4. jimerino Says:

    tocmai, pentru ca in grecia au protestat si protesteaza aia de ani (deja) de zile. si toate protestele sunt violente. daca vin 300 de baieti si fac un haos azi si maine, in loc sa vina mai multi, nu se mai duc nici aia pentru ca la televizor sunt facuti in toate felurile, ce s-a rezolvat? raman ceilalti 300, aia pasnici, care au facut o proclamatie de la islaz sau ceva. care o sa mai stea 3 zile si o sa nimic.

  5. bogdan Says:

    am lacrimat citind ultima fraza.putin respect fata de huligani,ce cacat.

  6. jimerino Says:

    na, s-a basit? s-a basit. cum s-a terminat cu magariile, a iesit base, a zis el ce trebuie facut, de parca eu ar trebui sa fac, si gata. mai iese cate unu si mai arunca o bomboana ca vezi-Doamne se maresc pensiile, dupa aia vine altu si zice ca nuuuuuuuu, nici vorba, da’ in mintea oamenilor deja s-a instalat ideea ca „ia stai sa vezi ca astia fac tot ce pot sa ne mareasca”… s-a basit.

  7. Marian Says:

    Jim, eu te salut si te sustin din punctul de vedere al parerilor. Daca vrei sa scapi lumea de mizerii si gunoaie, trebuie sa faci lumea aia sa arda.

    Cheers, man!!!!

  8. garcea Says:

    o alta eliberare a Loredanei L.

    ia ba jimmy poate´i spui si lu´epo ala ca´l asteapta baietzii cu onoarea lu´lorentza terfelita

  9. sugatorul_de_pule Says:

    Trag pula in gatu matii de tigan borat. Ma cac pe familia ta. Bagamiash pula in stomacu tau si damiash drumu la sperma. Pishamash in pizda matii in timp ce imi suge pula si ma linge in cur.

Lasă un comentariu